Gordijnen

Gordijnen zijn bepalend voor de sfeer in uw huis. De manier waarop de gordijnen worden opgehangen en welke materialen u kiest zijn hiervoor bepalend.

Gordijnen bepalen de lichtinval, de mate van privacy, hebben een isolerende werking en hebben invloed op uw akoestiek.

Om u wegwijs te maken in de wereld van gordijnen helpen wij u graag een eind op weg


Transparante gordijnen / vitrages

Transparante gordijnen ofwel vitrages genoemd zorgen voor een subtiele lichtinval wat voor een bepaalde sfeer in huis zorgt. Vitrages worden vaak in combinatie gebruikt met andere gordijnstoffen. Heeft u een  harde vloer dan zorgt vitrage er al voor dat het geluid gedempt wordt. Heeft u de vitrage overdag gesloten dan zorgt de vitrage er voor dat er niet doorheen gekeken kan worden. Wanneer er licht s’avonds in uw woning aan is, ziet u silhouetten van personen.

 

Semitransparante gordijnen

Semitransparante gordijnen zijn iets minder licht-doorlatend dan de vitrages en worden vaak als inbetweens toegepast tussen vitrages en overgordijnen. Inbetweens zorgen voor meer kleurnuances dan transparante gordijnen.

 

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen worden vaak toegepast bij woningen waarbij men prijs stelt op meer privacy, in ruimtes waar overmatig zonlicht als hinderlijk wordt ervaren en bieden uitkomst in de slaapkamer. Ook houden ze de kou buiten. Verduisterende gordijnen worden meestal gebruikt in combinatie met andere (semi-) transparante gordijnen.

Plooien

De enkele plooi

Deze plooi wordt vaak gebruikt in combinatie met (zware) overgordijnstoffen of gevoerde gordijnen maar kan ook prima toegepast worden in gordijnen met een groot patroon. Deze plooi vraagt geen extra stofverbruik en is dus in veel gevallen een voordeligere keuze dan een dubbele plooi.

De dubbele plooi

De meest toegepaste plooi is de dubbele plooi, welke er voor zorgt dat het gordijn, vitrage of inbetween, mooi valt. Voor een dubbele plooi wordt iets meer stof gebruikt wat er voor zorgt dat het gordijn een rijkere uitstraling krijgt. Voor stuggere gordijnstoffen is deze plooi minder geschikt.

De tri-plooi

De royale plooien van een tri-plooi worden vaak toegepast bij vitrages en inbetweens. Bij overgordijnstoffen kan deze plooi mooi gecombineerd worden met soepel vallende dunnere stoffen.

Retour Plooien

Enkele, dubbele en tri-plooien kunnen ook als retourplooi geleverd worden. Hierbij wordt het band midden tussen de plooien nog een keer doorgestikt waardoor het band naar achter valt. Deze plooien kunnen alleen gebruikt worden als het gordijn onder de rail gehangen wordt. Vaak wordt deze plooi in combinatie met een railroede toegepast.

De waveplooi

Bij een waveplooi hangt het gordijn ook onder de rails, je kunt deze plooi voor iedere gordijnstof gebruiken en zorgt voor een heel mooi golvend effect waardoor het hele gordijn prachtig hangt.

Gordijn-railsen / -Roede

Je bent dagen bezig geweest met het vinden van de juiste gordijnen, maar je moet ze ook ergens aan ophangen. Naast de plooi valt of staat het gordijn met hoe het hangt aan een rail/roede. Daar bestaan allerlei soorten gordijnrails voor. Van een standaard rails tot een zeer exclusieve rails. Of gaat u voor een elektrisch te bedienen gordijn, zodat u vanaf uw vakantieadres uw gordijn bedient net alsof u thuis bent.

Naast deze soorten van gordijnen zijn er nog andere mogelijkheden van raamdecoratie. Denk hierbij aan vouwgordijnen, paneelgordijnen, rolgordijnen, houtenjaloezieën


Onze Merken

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image